TCMB Yeni Genel Ağ Sitesi Test İçin Kullanıma Açıldı – 20/09/2014, (2014-64)

Paylaş
Yazdır

Sayı: 2014-64

20 Eylül 2014 

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI BASIN DUYURUSU

TCMB Yeni Genel Ağ Sitesi Test İçin Kullanıma Açıldı.

Bankamızın kamuoyu ile iletişiminde önemli bir kanal olan Genel Ağ sitesinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmalar tamamlanmış olup test sitesine http://yeni.tcmb.gov.tr  adresinden ulaşılabilmektedir. Yeni sitenin, Bankanın fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları ile temel işlevlerini ön plana çıkaran bir yapıda olması amaçlanmıştır. Bu doğrultuda, sitenin menü yapısı ve sayfa içerikleri gözden geçirilmiş ve site, kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeniden yapılandırılmıştır. Bunlara ek olarak, siteye Çocuklar İçin ve İnteraktif Grafikler gibi ek özellikler eklenmiştir.

Yeni site, 27 Eylül 2014, Cumartesi gününe dek mevcut site ile birlikte işletilecek, bu tarihten sonra ise yalnızca yeni site yayında olacaktır. Test süresince  www.tcmb.gov.tr  adresindeki bilgiler esas alınacaktır. Kullanıcılar yeni site ile ilgili görüş ve önerilerini tcmbtest@tcmb.gov.tr elektronik posta adresine gönderebileceklerdir.

Yeni sitenin açılması ile birlikte TCMB Döviz Kurlarının, HTML biçiminde yayımlanmasına son verilerek anılan veri yalnızca XML biçiminde yayımlanacaktır. XML biçiminde yayımlanan Döviz Kuru dosyalarının erişim adresinde (http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/201401/02012014.xml) herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Bu çerçevede, TCMB Genel Ağ sitesinde HTML biçiminde yayımlanan kurlara, farklı site ve uygulamalarda yer veren kullanıcıların bu konuda bir sorun yaşamamaları için aşağıda bağlantıları verilen XML dosyalarını* örnek alarak gerekli düzenlemeleri yapmaları gerekmektedir.

Gösterge Niteliğindeki TCMB Kurları – Örnek XML Dosyası

Alım Satıma Konu Olmayan Dövizlere İlişkin Bilgi Amaçlı Kurlar – Örnek XML Dosyası

*: XML dosyalarının uygun şekilde görüntülenebilmesi için dosyaların üzerinde sağ tıklanarak “bağlantıyı farklı kaydet / save link as” seçeneği kullanılabilir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

İletişim: Ayrıntılı bilgi için Basın Sözcüsü Yücel Yazar ile irtibata geçebilirsiniz
(İrtibat Tel No: 312 507 5656).

TCMB Yeni Genel Ağ Sitesi Test İçin Kullanıma Açıldı – 20/09/2014, (2014-64)