Sektörel Enflasyon Beklentilerine İlişkin Basın Duyurusu (2024-35)

Paylaş
Yazdır

Sayı: 2024-35

28 Haziran 2024

Sektörel Enflasyon Beklentilerine İlişkin Basın Duyurusu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), farklı ekonomik aktörlerin enflasyon beklentilerini, “Sektörel Enflasyon Beklentileri” yayını altında birleştirerek kamuoyu ile paylaşmaya başlamıştır.

TCMB tarafından yürütülmekte olan Piyasa Katılımcıları Anketi ve İktisadi Yönelim Anketi ile TCMB-TÜİK iş birliğiyle yürütülen Tüketici Eğilim Anketi aracılığıyla farklı sektörlerin gelecek 12 aylık dönem için enflasyon beklentileri derlenmektedir. 

Sektörel Enflasyon Beklentileri yayını altında, halihazırda yayımlanmakta olan piyasa katılımcılarının beklentilerine ek olarak reel sektör ve hanehalkı enflasyon beklentileri de aylık frekansta kamuoyu ile paylaşılacaktır. 

Sektörel Enflasyon Beklentileri, TCMB İnternet sitesinde, İstatistikler/Eğilim Anketleri/Sektörel Enflasyon Beklentileri başlığı altında yayımlanmaya başlamıştır. 

Sektörel Enflasyon Beklentilerine ilişkin detaylı bilgilere, Merkezin Güncesi’nde yayımlanan “Enflasyon Beklentilerinin Takibi İçin Yeni Bir Yayın: Sektörel Enflasyon Beklentileri” başlıklı blog yazısından erişilebilmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.


İletişim 

Ayrıntılı bilgi için basin@tcmb.gov.tr e-posta adresine elektronik posta gönderilebilir.
 

Sektörel Enflasyon Beklentilerine İlişkin Basın Duyurusu (2024-35)